Dakplaten met dakpanprofiel of leienmotief

Dakplaten met dakpanprofiel of leienmotief

Dakplaten zijn een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een alternatief voor klassieke keramische dakpannen. Zeker nu de prijzen voor dakpannen de pan uit swingen. Met dakplaten kiest u voor alle voordelen en de uitstraling van een klassieke dakpan, maar zonder de momenteel torenhoge prijzen. Bent u niet zeker of dakplaten een geschikte optie zijn voor uw project? We sommen hieronder de 4 grote voordelen op van dakplaten met dakpanprofiel of leienmotief.

1.    Dakplaten zijn snel en eenvoudig te plaatsen

Dakplaten worden op voorhand geproduceerd in lange lengtes, meestal in één geheel van nok tot goot. Hierdoor verloopt de plaatsing zeer snel en gemakkelijk. Er bestaan standaardafmetingen voor platen zonder isolatie. Platen met isolatie daarentegen worden meestal op maat gemaakt. Een vakman moet dus veel minder werkuren tellen, wat zich vertaalt in een grote besparing op installatiekosten. Een goe-het-zelver kan dankzij de grote afmetingen gemakkelijk zelf dakplaten bestellen en monteren.

2.    Dakplaten zijn steeds leverbaar (en betaalbaar)

Klassieke keramische dakpannen drogen en bakken vergt veel energie. Door de sterk gestegen energieprijzen is het productieproces bijgevolg veel duurder geworden. Bij de meeste producenten betekent dit dat de productie afneemt, met lange wachttijden op bestellingen tot gevolg, en helaas ook aanzienlijke prijsstijgingen.

De prijzen van staal daarentegen doen een omgekeerde beweging. Dakplaten van gegalvaniseerd gelakt staal worden hierdoor alsmaar interessanter. Bij Houbrechts beschikken we steeds over een grote voorraad dakplaten zonder isolatie in standaard lengtes, waardoor u onmiddellijk aan de slag kan.

3.    Dakplaten zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen

Voor de uitstraling van uw dakplaten kan u kiezen tussen een dakpanprofiel of een leienmotief. Daarnaast is het interessant om te kiezen voor dakplaten met PIR-isolatie en eventueel een metalen afwerking aan de onderzijde, zeker voor de bouw of renovatie van een energiezuinige woning. Op deze manier krijgt u een nieuwe dakbedekking, inclusief isolatie en plafondafwerking in slechts één handeling. Drie vliegen in één klap!

4.    Dakplaten vergen weinig tot geen onderhoud

Aangezien dakplaten bestaan uit verzinkt en gelakt staal, zijn deze goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast worden dakplaten stevig vastgeschroefd aan de dakconstructie, waardoor u ook bij hevige storm op beide oren kunt slapen.

Voor wie gaat bouwen, renoveren, vervangen, toevoegen, uitbreiden, enz.: dakplaten zijn een verstandige keuze. Bijvoorbeeld ter vervanging van oude asbest golfplaten of leien. In een vorige blog gaven we alle info mee over hoe u zelf asbest golfplaten kan verwijderen.

Dakplaten zijn beschikbaar voor verschillende toepassingen: woningen, magazijnen, bijgebouwen, garages, carports, tuinhuizen, enz. Zowel voor nieuwbouw als renovatie. Bij renovatie is er het bijkomende voordeel dat ze op de bestaande dakbedekking kunnen geplaatst worden.

Dakplaten bij Houbrechts

Bij Houbrechts kan u niet enkel terecht voor dakplaten met dakpanprofiel of leienmotief, maar ook voor alle andere benodigdheden voor de afwerking van uw dak, zoals onderdakfolie, daktimmerhout, dakgootbekledingen zelfs dakvensters. Daarnaast staan we zowel particulieren als professionelen bij met professioneel advies over hun aankopen. Gaat u als goe-het-zelver zelf aan de slag met dakplaten? Dan helpen we u graag op weg.