Welk dak voor uw tuinhuis?

Net zoals bij het dak van uw woning, bestaan er voor uw tuinhuis verschillende soorten dakbedekking. Wie het dak van zijn of haar tuinhuis zelf plaatst, doet er dus goed aan om vooraf het nodige advies in te winnen. Dat asbest geen optie meer is, weten we ondertussen. Maar welk type dak kiest u dan best?

Naast het uitzicht van het dak voor uw tuinhuis, zijn er ook andere factoren die u moet meenemen in uw beslissing. Uw budget, de hellingsgraad, de omliggende natuur en de duurzaamheid van het tuinhuis zijn alvast enkele elementen om rekening mee te houden.

Dakplaten voor uw tuinhuis

Met dakplaten voor uw tuinhuis kiest u voor een installatievriendelijk dak. Dakplaten bestaan in alle soorten, maten en kleuren, zelfs met de uitstraling van dakpannen. Afhankelijk van uw voorkeur, kan u kiezen voor dakplaten met of zonder isolatie. Heeft u graag nog lichtinval in uw tuinhuis? Dan kan u kiezen voor pvc of polyesteren lichtdoorlatende golf- of profielplaten.

 

Dakplaten voor goe-het-zelvers

Dakplaten zijn makkelijk te installeren. U kan ze zelfs monteren op uw bestaand dak. Mits de juiste voorbereiding, heeft u niet veel nodig om een dak met dakplaten zelf te plaatsen. Met een boormachine, een zaagmachine en schroeven kan u al aan de slag. De dakplaten sluiten goed op elkaar aan. Voor de randafwerking plooien we bij Houbrechts alles mooi op maat. Aanvullend kan u de dakplaten ook plaatsen met isolatie of een anti-condens doek.

Tuinhuis met plat dak

Voor een tuinhuis met plat dak kiest men vaak EPDM-rubber. EPDM-rubber heeft veel voordelen. Het gaat onder andere ontzettend lang mee, het is UV-bestendig en het is 100% recycleerbaar. Wanneer het dak van uw tuinhuis voldoende draagkracht heeft, kan u EPDM-rubber zelfs bedekken met planten voor een natuurlijke, groene uitstraling.

De montage is vrij eenvoudig, maar we raden aan om eerst advies in te winnen in onze showroom. Aan de hand van voorbeelden leggen we u stap voor stap uit hoe u hieraan begint.

Uw tuinhuis specialist

Bent u op zoek naar het tuinhuis van uw dromen? Bij Houbrechts kan u uw tuinhuis in bouwpakket laten leveren of laten bouwen. Als u graag zelf de handen uit de mouwen steekt, geven we u alsnog het nodige advies en beantwoorden we al uw praktische vragen over bijvoorbeeld vergunningen, de kwaliteit van de ondergrond, uw budget, uw verwachtingen, enz.

Kom naar onze showroom en bekijk verschillende opstellingen voor tuinhuizen.