Dakgoten met dakgootbekleding

Zadeldaken, platte daken, lessenaarsdaken, schilddaken… ze hebben allemaal dakgoten en eventueel ook dakgootbekleding nodig. Een correcte plaatsing van uw dakgoten is belangrijk voor de regenwaterafvoer. Ook de keuze van de materialen speelt een rol. Hieronder leest u alvast enkele nuttige tips voor de afwerking van uw dakgoten.

Wanneer u de plannen maakt voor uw nieuwbouwwoning of voor de renovatie van uw bestaand dak, denkt u best goed na over de afwerking van uw dakgoten. Zo voorkomt u waterschade aan uw woning. Ook in België ondervinden we meer en meer hevige regenbuien, met wateroverlast tot gevolg.

De voordelen van dakgootbekleding met oversteek

Dakgootbekleding met oversteek is geen absolute noodzaak voor een goede regenwaterafvoer, maar het zorgt er wel voor dat de muren van uw gevels langer droog blijven. Daarnaast bouwt u met dakgootbekleding aan een mooie uitstraling en een esthetische afwerking van uw gevels. Als eigenaar wil u namelijk trots zijn op uw woning en de buitenafwerking maakt hier een groot deel van uit. Zo krijgen gasten en voorbijgangers een positieve indruk. Vergeet niet dat een woning meestal een grote, maar slimme investering is. Een verzorgde en aantrekkelijke aankleding draagt vast en zeker bij aan de opwaardering wanneer u overweegt om uw woning te verkopen.

Goei materiaal voor uw dakgootbekleding

Voor uw dakgootbekleding heeft u de keuze uit verschillende materialen met ieder zijn voor- en nadelen. Alle materialen voor uw dak zijn uiteraard weers- en waterbestendig. Kiest u voor dakgootbekleding uit hout, dan zal onderhoud niet uit den boze zijn. Dakgoten bekleed met pvc, trespa, rockpanel of aluminium zijn onderhoudsvriendelijker. Bij een renovatie is de keuze van uw materialen natuurlijk sterk afhankelijk van de afwerking van uw dak en gevel. Alle afwerkingen bieden echter de mogelijkheid om met verschillende kleuren te werken.

 

Goei advies bij Houbrechts

Een professionele dakwerker kan u helpen om de dakoversteek en de dakgootbekleding netjes op elkaar aan te sluiten. De handige en ervaren goe-het-zelver kan met de juiste materialen ook zelf aan de slag. Het kan nooit kwaad om vooraf extra voorbereidingen te treffen. Bij Houbrechts kan u niet alleen terecht voor goei materiaal voor uw project, maar ook voor het bijhorend advies. We luisteren graag naar uw plannen en delen onze ervaring met plezier.

Bekijk ons aanbod voor uw dak en breng een bezoek aan onze showroom.