Meer daglicht met een lichtkoepel

Thuis is waar u te allen tijde tot rust wil komen en waar u een bepaalde levenskwaliteit nastreeft. Daglicht is een essentieel onderdeel van die gezonde thuisomgeving. Met een lichtkoepel haalt u het meeste uit een plat dak. Zo kan u volop genieten van een gezonde, comfortabele woning.

De waarde van daglicht in een woning

Daglicht is van cruciaal belang voor onze levenskwaliteit. Het creëert een bepaalde sfeer in huis en het heeft meerdere positieve effecten op onze gezondheid:

  • Daglicht vermindert stress.
  • Daglicht stuurt onze biologische klok, waarmee we een gezond dagritme kunnen behouden. Zo blijven we overdag wakker en slapen we wanneer het donker is.
  • Daglicht beïnvloedt onze melatonine-productie, wat ons energieniveau regelt.
  • Daglicht is een bron van vitamine D, wat we onder andere nodig hebben voor het behoud van gezonde tanden en botten.

Kortom, genoeg redenen om zoveel mogelijk daglicht binnen te krijgen in huis. Met een lichtkoepel kunnen we maximaal profiteren van lichtinval op de gewenste plaatsen.

Lichtkoepels in alle vormen

Lichtkoepels in kunststof bestaan in alle mogelijk vormen en formaten: vierkant, rechthoekig, rond, lang, kort, breed of smal. Qua uitstraling kan u op esthetisch vlak uw creativiteit de vrije loop laten gaan.

Lichtkoepels met dubbel of driedubbel glas zijn beschikbaar in rechthoekige of vierkante constructie en behalen uitstekende thermische eigenschappen. Ongeacht u bouw- of renovatieplannen heeft, bij Houbrechts vindt u een lichtkoepel voor uw plat dak.

De extra troeven van een kwalitatief dakraam

In het aanbod van Houbrechts vindt u kwalitatieve dakramen met extra troeven die voor veel woningen van pas komen. In sommige gevallen is het nuttig om te kiezen voor zonwerend glas of een zonwerend scherm in uw dakraam. Dit kan elektrisch of handmatig bediend worden. Daarnaast bestaan er opengaande lichtkoepels om toegang tot een plat dak te voorzien. Wil u daarmee wel het risico op insecten verminderen? Dan kan u opteren voor een insectengaas.

Beschikbaar in onze showroom in Alken

Wil u zelf een dakkoepel plaatsen? Dan adviseren we om eerst een bezoek te brengen aan onze showroom in Alken. Hier kan u kennismaken met een ruim aanbod aan dakkoepels, met het bijhorende professioneel advies dat u gewend bent van onze vakmensen.