Vervang uw asbestplaten door metalen dakplaten

Vervang uw asbestplaten door metalen dakplaten

Als goe-het-zelver heeft u waarschijnlijk al behoorlijk wat ervaring opgedaan in het onderhouden en verbeteren van uw woning. Een essentieel aspect van dit proces is het regelmatig evalueren van de materialen die u gebruikt. Liggen er nog asbestplaten op uw tuinhuis, garage, schuur, achterbouw, of zelfs op uw woning? We leggen uit waarom metalen dakplaten het uitstekende alternatief vormen.

Waarom asbestplaten vervangen?

Asbestplaten waren ooit een populaire keuze vanwege hun uitstekende isolerende eigenschappen, duurzaamheid en kosteneffectiviteit. Helaas staat asbest bekend om zijn ernstige gezondheidsrisico’s. Daarom is het van cruciaal belang om asbesthoudende materialen te verwijderen of te vervangen.

Asbestplaten zijn gevoelig voor veroudering, beschadiging en verval. Na verloop van tijd kunnen ze broos worden, barsten vertonen en lekken veroorzaken. Om de risico’s voor uw gezondheid te beperken, wacht u best niet te lang om de platen te verwijderen. Lees hier alle belangrijke info om zelf uw asbest golfplaten te verwijderen.

De 3 grote voordelen van metalen dakplaten

Metalen dakplaten zijn hét alternatief voor asbestplaten. In tegenstelling tot asbest zijn metalen platen niet schadelijk voor de gezondheid. Ze zijn niet-toxisch en veroorzaken geen gezondheidsproblemen bij blootstelling. Dit maakt metalen dakplaten een veilige keuze voor zowel u als goe-het-zelver als voor uw gezin. Daarnaast zijn er nog 3 grote voordelen van metalen dakplaten:

  1. Uiterst duurzaam

Metalen dakplaten zijn buitengewoon duurzaam en kunnen tientallen jaren meegaan zonder noemenswaardig onderhoud. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals zware regenval, sneeuw, hagel en wind. U hoeft zich geen zorgen te maken over scheuren, barsten of lekkages.

Metalen dakplaten zijn recycleerbaar, wat bijdraagt aan circulariteit in de bouwsector. Ze zijn vervaardigd uit gerecycleerd staal of aluminium en kunnen aan het einde van hun levensduur opnieuw worden gebruikt.

  1. Eenvoudig te installeren

Metalen dakplaten zijn relatief eenvoudig te installeren. Als goe-het-zelver met enige ervaring, basisgereedschap en vaardigheden kan u zo aan de slag. Voor de meeste daken kan u de asbestplaten vervangen door metalen dakplaten, zonder grote aanpassingen aan de structuur van uw dak of gevel. 

  1. Afwerking naar keuze

Dakplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en profielen, zoals een dakpanprofiel of leienmotief. Zo geeft u uw woning een frisse uitstraling, aangepast aan uw persoonlijke stijl en smaak.

De asbestplaten op uw dak vervangen door metalen platen is niet alleen een verstandige keuze voor uw gezondheid, maar ook voor de duurzaamheid en uitstraling van uw woning.

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw dak? Houbechts is de specialist in dakplaten. Kom langs in onze showroom voor advies en bekijk onze hoogwaardige materialen. Dit is de eerste stap naar een veiliger, duurzamer en aantrekkelijker huis voor u en uw gezin.