Slim isoleren met dakplaten

Slim isoleren met dakplaten

Een goed geïsoleerd dak is een absolute must-have voor een comfortabele en energiezuinige leefomgeving. Of u nu een doe-het-zelver bent of een professionele dakwerker, isolerende dakplaten zijn een aanrader voor hellende daken. In dit artikel ontdekt u hoe u dakplaten gebruikt om uw dakproject tot een goed einde te brengen.

Een goed geïsoleerd dak helpt warmteverlies in de winter te voorkomen en zorgt ervoor dat uw huis koeler blijft in de zomer, waardoor u minder energie hoeft te gebruiken om de gewenste binnentemperatuur te behouden. De voordelen van isolatie zijn overduidelijk.

Dakplaten: betaalbare kwaliteit voor uw hellend dak

Met dakpanelen is het mogelijk om een zeer goede isolatiewaarde te behalen. U kiest zelf welke isolatiedikte u nodig heeft. Daarnaast zijn er nog tal van andere voordelen om dakplaten te installeren op uw hellend dak.

Eenvoudige installatie

Isolerende dakplaten zijn doorgaans licht van gewicht en gemakkelijk te hanteren, wat de installatie versnelt en de kans op ongevallen verkleint. Dat betekent minder arbeidskosten en meer tijd voor andere werken.

Ruimtebesparing

In vergelijking met traditionele isolatiematerialen zoals glaswol of steenwol, bereiken dakplaten dezelfde isolatiewaarde met minder isolatiedikte, waardoor er meer bruikbare ruimte overblijft in de zolder of dakconstructie.

Veelzijdigheid

Er zijn verschillende soorten isolerende dakplaten beschikbaar, variërend in materiaal, afmetingen en kleuren, zodat u de juiste keuze kunt maken op basis van uw voorkeur. Zoals bijvoorbeeld platen met dakpanprofiel of leienmotief. Hoogwaardige dakplaten zijn een duurzame keuze, want ze zijn bestand tegen vocht en schimmelgroei, wat de levensduur van uw dak verlengt. Dakplaten zijn tevens uitermate geschikt ter vervanging van asbestplaten.

Altijd op voorraad bij Houbrechts in Alken

Houbrechts is dé referentie in Limburg voor dakplaten met of zonder isolatie. We beschikken over een grote voorraad aan goe materiaal. De randafwerking plooien we volledig op maat, tot 6 meter lang. Daarnaast bieden we ook alle toebehoren aan voor uw dak: hanggoten, dakgootbekleding, onderdakfolie, daktimmerhout en zelfs dakvensters.

We helpen zowel goe-het-zelvers als professionele dakwerkers om de thermische prestaties van hellende daken te optimaliseren. Breng een bezoek aan onze showroom voor goe advies over uw dakproject.