Gevelbekleding

Een frisse uitstraling met gevelbekleding

Bent u op zoek naar een nieuwe, frisse uitstraling voor uw gevels? Overweeg dan gevelbekleding! Gevelbekleding heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele gevelstenen, waaronder de eenvoud in plaatsing. Geen probleem voor de handige goe-het-zelver! In deze blog ontdekt u of gevelbekleding de juiste keuze is voor uw gevelrenovatie.

De 3 grote voordelen van gevelbekleding

Gevelbekleding heeft enkele grote voordelen die vandaag meer dan ooit relevant zijn bij de renovatie van uw woning.

1. Veelzijdigheid

Gevelbekleding is beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en stijlen. Hierdoor is er voor elke smaak en elk budget wel een geschikte optie te vinden. Bovendien kan gevelbekleding op verschillende manieren worden geplaatst, wat nog meer mogelijkheden biedt om uw huis uniek te maken.

2. Onderhoudsvriendelijk

Gevelbekleding is over het algemeen onderhoudsvriendelijker dan gevelstenen. Het materiaal is vaak behandeld om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden en behoudt hierdoor langer zijn kleur en uitstraling. Daarnaast is gevelbekleding makkelijker schoon te maken en te onderhouden dan gevelstenen.

3. Isolatie

Wanneer u kiest voor een nieuwe gevel, is het de ideale gelegenheid om (bijkomende) isolatie te plaatsen tegen uw buitenmuur. De dikte bepaalt u zelf in functie van uw budget, bestaande funderingen en ruimte rondom uw woning. Zo betaalt uw investering in gevelbekleding zichzelf terug dankzij een besparing op uw energiefactuur.

Zelf aan de slag?

Steekt u geregeld zelf de handen uit de mouwen? Dan mag de plaatsing van uw gevelbekleding geen probleem zijn. Wij helpen u alvast op weg met onderstaande stappen:

  1. Meten is weten: meet de oppervlakte van uw gevel op zodat u weet hoeveel materiaal u nodig heeft.
  2. Kies het materiaal dat u wilt gebruiken en zorg dat u over alle benodigde gereedschappen en bevestigingsmaterialen beschikt.
  3. Zorg dat de ondergrond schoon en vlak is en plaats regelwerk of kaderwerk.
  4. Monteer de nieuwe gevelbekleding volgens de instructies van de fabrikant. Zorg dat u de juiste afstand houdt tussen het kaderwerk of regelwerk en gebruik de juiste bevestigingsmaterialen.
  5. Werk de randen en hoeken netjes af voor een professionele uitstraling.

Nood aan meer advies?

Van advies over materiaalkeuze tot gereedschap en plaatsing, bij Houbrechts staan we u graag bij om uw project tot een goed einde te brengen. Breng een bezoek aan onze showroom voor goei advies op maat van uw project. Ook voor de verdere stappen in uw renovatieproject kan u bij Houbrechts terecht. Bekijk ons overig aanbod in buitenafwerking of neem contact op.

Houbrechts, voor de goe-het-zelvers.

Uw specialist in gevelbekleding

De juiste gevelbekleding bepaalt het karakter van uw woning. Gaat u voor een landelijke uitstraling? Of mag het wat moderner? Wij hebben een breed gamma aan kwalitatieve materialen in huis die passen binnen elke stijl én elk budget.

Soorten gevelbekleding

Er zijn verschillende soorten gevelbekleding. Van hout tot composiet en van pvc tot aluminium, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek ze allemaal in onze showroom.

 

Goedkope gevelbekleding

Met meer dan vijftig jaar ervaring op de teller weten wij perfect welke materialen van grote kwaliteit zijn, en toch nog perfect passen binnen uw budget.

Bezoek onze showrooom

Welke gevelbekleding past nu perfect bij uw woning? Kom langs in de showroom en wij geven u advies op maat.

Tuinhuis kopen Limburg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud. 

 

Tuinhuis kopen Hasselt

Our garden rooms differ from conservatories because we can use no-foundation, steel modular bases. This puts them in the bracket of a temporary structure, and means that you are unlikely to face obstructive planning issues.

Tuinhuis kopen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud.