Zonwering

Vermijd oververhitting met zonwering

Wanneer de zon feller wordt en de temperaturen oplopen is de verleiding groot om de ramen open te zetten en het zonlicht binnen te laten. Helaas trekt zo alle warmte naar binnen. Met zonwering blijft uw woning aangenaam koel en worden Uv-stralen tegengehouden, terwijl daglicht nog een weg naar binnen vindt.

4 redenen om zonwering te plaatsen

1. Een aangenaam binnenklimaat

De zomers worden steeds warmer en warmer. Het ziet er niet naar uit dat dit in de nabije toekomst zal veranderen. Terwijl u buiten kan bakken en braden, kan u zich met zonwering wapenen om zelfs de meest intense zomers te doorstaan in een aangenaam frisse woning.

2. Energiebesparing

Wanneer de warmte binnendringt, is airco nodig om uw woning opnieuw af te koelen. Met zonwering houdt u de hitte buiten, waardoor u minder hoeft te koelen en zo energie bespaart. Zonwering plaatsen is een duurzame manier om uw energieverbruik te verminderen, en daarbij ook uw ecologische voetafdruk. Door minder te koelen, vermindert u uw energieverbruik en verlaagt u uw CO2-uitstoot.

3. Bescherming tegen ultraviolette straling

Wist u trouwens dat ultraviolette straling de kleur van uw meubels en vloeren aantast? Met zonwering beschermt u uw interieur en voorkomt u ongewenste kleurverschillen op meubels en vloeren.

4. Privacy

Zonwering bestaat in verschillende uitvoering en gradaties van lichtdoorlaatbaarheid. Zo kiest u zelf in welke mate u het zonlicht en ongewenste blikken wil toelaten. Woont u aan een drukke straat? Met zonwering creëert u extra privacy, zonder al het daglicht te bannen. Net als de doekkleur, wordt de kast van de zonwering afgewerkt in een kleur naar keuze.

Zonwering is niet alleen een luxe, het is ook belangrijk voor uw gezondheid. Oververhitting kan leiden tot uitdroging, uitputting en zelfs hitteberoerte. Zonwering helpt dit te voorkomen door de temperatuur binnenshuis te reguleren en de hitte buiten te houden.

Maak kennis met zonwering in onze showroom

Zonwering is een verstandige investering in uw huis en uw gezondheid. Voor meer info over de verschillende soorten zonwering, rolluiken of andere manieren om oververhitting te voorkomen: kom langs in onze showroom.