3 voordelen van EPDM voor uw plat dak

EPDM is een vorm van synthetisch rubber dat sinds ongeveer 1963 wordt gebruikt in de bouw, voornamelijk als dakafdichting. EPDM rubber is een populaire dakbedekking voor de afwerking van platte daken. EPDM biedt immers verschillende voordelen ten opzichte van alternatieven als roofing (bitumen) of PVC, in bijzonder voor goe-het-zelvers. We sommen de drie grote voordelen op van EPDM dakbedekking voor uw woning of bijgebouw.

1.    EPDM is zeer elastisch en weersbestendig

Belangrijk bij dakbedekking is natuurlijk de weersbestendigheid. Naast waterdicht, moet dakbedekking ook bestand zijn tegen alle temperaturen. EPDM beantwoordt perfect aan deze eisen. Een eerste groot voordeel van EPDM is dan ook de kwaliteit. Door de samenstelling is EPDM rubber zeer elastisch, waardoor er minder kans is op vervorming, scheuren en perforatie. Dit maakt EPDM bestand tegen vrieskou en extreme hitte, wat een dak bedekt met EPDM beloopbaar maakt in alle seizoenen. Door de hoge draagkracht is een EPDM dak tenslotte ook uiterst geschikt voor een groen dak of zonnepanelen.

2.    Eenvoudige montage voor goe-het-zelvers

Een tweede groot voordeel van EPDM is dat een goe-het-zelver het eenvoudig zelf kan plaatsen. Er bestaan verschillende manieren om de rubber te bevestigen aan het dak: met lijm of een ballastlaag. In tegenstelling tot bitumen (roofing), is hiervoor geen gasbrander nodig.

Als uw dakoppervlakte niet te groot is, kan u de EPDM in één geheel plaatsen. Omdat er in dat geval geen naden zijn, is de kans op lekkage ineens veel kleiner.

3.    Duurzaam en onderhoudsvrij

EPDM is een uiterst duurzaam product. Een plat dak in EPDM gaat tot wel 50 jaar mee. Op het einde van de levensduur kan EPDM rubber gerecycleerd worden en een nieuw leven krijgen. Door de stevige structuur van EPDM is er weinig kans op beschadiging en is onderhoud geen absolute verplichting. Wat u wel kan doen is een plat dak reinigen om verstoppingen van de regenwaterafvoer te voorkomen.

Houbrechts staat u bij

Deze drie voordelen maken EPDM uiterst geschikt voor het dak van uw woning, bijgebouw of tuinhuis. Bij Houbrechts kan u niet enkel terecht voor EPDM rubber voor platte daken, maar ook voor onderdakfolie, daktimmerhout, dakgootbekleding, enz. Hoewel u EPDM eenvoudig zelf kan monteren, is het handig om te kunnen terugvallen op het advies van een ervaringsdeskundige. U kan steeds terecht in onze showroom in Alken voor professioneel advies.