Meer privacy met tuinschermen

We horen het wel vaker: we moeten kleiner gaan wonen. Helaas gaat een kleiner woonoppervlak vaak hand in hand met minder privacy. Tuinschermen zijn een geweldige manier om die privacy te waarborgen in uw eigen tuin. Met de juiste schermen is uw hele tuin afgeschermd van nieuwsgierige blikken, terwijl u kan genieten van de buitenlucht in alle rust en stilte. We gidsen u door de verschillende opties.

Bij het ontwerp van uw tuin komt er meer kijken dan u op het eerste zicht zou denken. Naast de stijl, speelt ook privacy een grote rol. Hiervoor zijn tuinschermen de geschikte oplossing.

Welke materiaal?

Het is belangrijk om een stijl te kiezen die in lijn ligt met de rest van uw huis en tuin: traditioneel, modern, landelijk, minimalistisch… Een van de belangrijkste keuzes om te maken bij het kiezen van tuinschermen is het materiaal.

Houten tuinschermen

Houten schermen zijn populair vanwege hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Hierbij heb je de keuze uit verschillende houtsoorten, waardoor de structuur en kleur verschilt. Het nadeel van houten tuinschermen is dat deze onderhoud nodig hebben om in goede staat te blijven. Voornamelijk om de kleur te behouden.

Aluminium tuinschermen

Voor een meer industriële uitstraling zijn aluminum schermen een goede optie. Onderhoudsvrij, maar helaas hangt hier een hoog prijskaartje aan vast. Aluminium is licht van gewicht, wat het makkelijk maakt om aluminium tuinschermen zelf te plaatsen. Qua stijl kan u kiezen uit verschillende RAL-kleuren.

 

Tuinschermen uit gerecycleerde kunststof of composiet

Wie niet graag klusjes uitvoert in de tuin en toch binnen budget wil blijven, kiest beter voor tuinschermen uit gerecycleerd kunststof of composiet tuinschermen. Deze twee soorten zijn onderhoudsvrij, maar betaalbaar en nog steeds makkelijk zelf te plaatsen. Composiet bestaat uit een combinatie van hout en kunststof. Hierdoor is het een uiterst duurzaam alternatief, zonder de nadelen van hout zoals kleurverlies. Voor zowel kunststof als composiet heeft u de keuze uit verschillende afwerkingen en kleur.

Hoe hoog mag een schutting zijn?

In Vlaanderen zijn gesloten afscheidingen zoals tuinschermen vrijgesteld van een vergunning, op voorwaarde dat ze maximaal 2 meter hoog zijn in de zij- of achtertuin. Daarnaast moeten de tuinschermen binnen een straal van 30 meter staan van uw woning. Per gemeente kunnen er nog specifieke voorwaarden van toepassing zijn, dus informeer u goed op voorhand.

Wil u toch hoger gaan en een vergunning aanvragen? Hou dan rekening met de windbelasting en funderingen.

Bezoek onze showroom voor inspiratie

Met de juiste tuinschermen kan u in alle privacy genieten van uw tuin. In onze showroom kan u de verschillende afwerkingen met elkaar vergelijken. Daarnaast geven we u graag een extra woordje uitleg over plaatsing, het nodige materiaal, gereedschap, enz.