3 voordelen van een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is niet zomaar een dak boven uw hoofd wanneer het regent, of bescherming tegen de zon in een hittegolf. Een terrasoverkapping biedt nog een heleboel extra voordelen. Naast meer comfort voor het hele gezin, is een dak boven uw terras ook heel praktisch. Hieronder leggen we uit waarom.

Extra leefruimte

Het terras is de plaats waar u de meerderheid van uw tijd in de tuin doorbrengt. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van uw tuin. Met een terrasoverkapping tovert u een stukje van de hof om tot een extra leefruimte.

Bescherming tegen het weer

Mogelijk voor veel mensen het grootste voordeel: een terrasoverkapping zorgt ervoor dat u droog zit op regenachtige dagen en beschermt u tegen de zon in de zomer. Dit betekent dat u bijna het hele jaar door kunt genieten van de buitenlucht, ongeacht de weersomstandigheden.

Ook qua tuinonderhoud kan een terrasoverkapping nuttig blijken. Met bomen rond het huis zullen ook bladeren minder snel op het terras belanden. Daarnaast blijven ook de tuinmeubels proper en droog, waardoor ze langer meegaan.

Indien u goed nadenkt over de locatie van uw terrasoverkapping, bespaart het u zelfs energie. Door de overkapping op de juiste manier te plaatsen, kan u hiermee het zonlicht weren in de zomer, waardoor u minder afhankelijk bent van actieve koeling zoals airconditioning. In de winter daarentegen helpt een terrasoverkapping om de warmte vast te houden, waardoor u minder moet verwarmen.

Verhoog de waarde van uw woning

De laatste jaren besteden huizenjagers meer en meer aandacht aan een aantrekkelijke tuin. Onder andere door de coronacrisis hebben Vlamingen geleerd om een eigen stekje meer te appreciëren. Zowel in het huis als in de tuin. Daardoor kan een terrasoverkapping ook de waarde van uw woning verhogen. Het voegt extra ruimte en comfort toe aan uw huis, wat aantrekkelijk kan zijn voor toekomstige potentiële kopers. Het is een geweldige manier om uw woning te onderscheiden van andere huizen op de markt.

Terrasoverkappingen in alle stijlen en materialen

In onze showroom in Alken vindt u terrasoverkappingen terug in alle stijlen en materialen. De ideale plaats om uw zoektocht te beginnen (en te eindigen). We geven u graag advies op maat van uw tuin en terras.