Geniet van uw tuin in de winter

De feestdagen staan om de hoek. De dagen worden korter en de jassen worden dikker. De grasmaaier blijft op stal en de tuinmeubels worden veilig opgeborgen. De eerste vrieskou is in het land en de winter is begonnen. Natuurlijk brengen we onze tijd op koude dagen het liefst lekker warm binnen door, maar zou het niet fijn zijn om ook in de winter van uw tuin te kunnen genieten? Met een klassieke en betaalbare veranda van Houbrechts is dat al mogelijk!

 In de winter appreciëren we ieder zonnestraaltje dat we kunnen krijgen. Helaas is een beetje zon niet altijd genoeg om naar buiten te trekken. Met een veranda heeft u een mooi zicht op uw tuin en de natuur, met het comfort van een aangenaam binnenklimaat. Ideaal voor een goed boek, een gezelschapsspel of een dutje op zondagnamiddag…

Welke materialen voor uw veranda?

Om in de winter de warmte binnen te houden en de koude buiten, kan u bij ons kiezen voor glas in de zijwanden en polycarbonaatplaten op het dak, beiden uiteraard met goede isolerende eigenschappen. Deze combinatie is geen overbodige luxe om te kunnen genieten van een comfortabele en energiezuinige veranda. Daarnaast investeert u best ook in onderhoudsvriendelijke en energiebewuste profielen, zoals aluminium bijvoorbeeld. Tegenwoordig bestaan veel veranda’s slechts gedeeltelijk uit glas. Het overige deel wordt ingenomen door sandwichpanelen, die tevens ook geïsoleerd zijn.

Extra troeven

Zeker voor veranda’s met een zuidgerichte oriëntatie bestaat er kans op oververhitting. Afhankelijk van de zontoetredingsfactor van de beglazing en van de polycarbonaatplaten, kunnen warme dagen voor onaangename temperaturen zorgen in uw veranda. Om dit te voorkomen kan u kiezen voor extra zonwerend glas of polycarbonaat. Dit helpt u tijdens de eerste hete dagen al een stuk vooruit.

Op bewolkte dagen daarentegen, kan extra plaatselijke verwarming een interessante toevoeging zijn. Een elektrische weerstandsverwarming op de juiste plaats kan zeer aangenaam zijn, maar ook vloerverwarming is een optie.

Uw veranda specialist

Maak van uw veranda een gezellige plek en gun uzelf ook in de winter het genot van uw tuin. Breng een bezoek aan onze showroom voor inspiratie. Bij Houbrechts helpen we u graag met het kiezen van goei materiaal.