5 manieren om uw woning uit te breiden

Op zoek naar een manier om uw woning uit te breiden? Nood aan extra ruimte of wil u graag zoveel mogelijk genieten van de kostbare tijd die u thuis spendeert? Wees gerust, er zijn genoeg opties. We geven hieronder een woordje uitleg over 5 courante en haalbare oplossingen.

Of u nu graag meer wil genieten van uw tuin of nood heeft aan extra overdekte ruimte, er zijn heel wat opties om uw woning uit te breiden. Ook wie weinig plaats heeft kan met enkele goede tips toch de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benutten.

  1. Een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is de ideale manier om ook in het tussenseizoen in de tuin te vertoeven. U zit er beschermd tegen zon en regen en met extra verlichting en eventuele verwarming kunt u er ook ’s avonds en in de winter van genieten. Er zijn tal van mogelijkheden op vlak van materiaal, kleur en afwerking zodat u de overkapping perfect kan afstemmen op uw woning en wensen.

 

  1. Een tuinhuis

Een tuinhuis biedt extra bergruimte, maar kan ook dienen als werkruimte, speelruimte voor de kinderen of zelfs als extra kamer voor gasten. Er zijn heel wat verschillende modellen en groottes beschikbaar. In onze showroom in Alken vindt u zeker het tuinhuis dat past bij uw tuin en behoeften.

  1. Een poolhouse

Ook in uw eigen tuin een vakantiegevoel? Een zwembad in de tuin is natuurlijk fantastisch, maar met een poolhouse maakt u het nog luxueuzer. Een poolhouse biedt extra opbergruimte voor zwembadaccessoires, een kleedkamer en een overdekte ruimte om te relaxen.

  1. Een carport

Een carport is niet alleen praktisch om uw auto te beschermen tegen regen, hagel en sneeuw, het biedt ook nog eens extra bergruimte voor fietsen, tuinmateriaal of andere spullen. Bovendien is het een goedkoper alternatief voor een garage.

  1. Een klassieke veranda of een terrasoverkapping met glasschuiframen

Een veranda is de ideale manier om extra leefruimte te creëren. U kunt er genieten van een mooi uitzicht op uw tuin, terwijl u toch beschermd bent tegen de weersomstandigheden. Een klassieke veranda kan u volledig afsluiten met ramen of deuren, een terrasoverkapping met glasschuiframen daarentegen kan u volledig open zetten op mooie dagen.

Kortom, er zijn heel wat manieren om uw woning uit te breiden en extra leefruimte te creëren. Bekijk zeker alle mogelijkheden en kies wat het best past bij uw woning en wensen.

Alles in huis voor buiten

Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden verwelkomen we u graag in onze showroom. Bij Houbrechts krijgt u niet enkel goe advies over uw aankoop, maar ook over de plaatsing, onderhoud, enz. We helpen u graag verder met allerlei opties voor woninguitbreiding.