Een aluminium terrasoverkapping in uw tuin

In de tuin spenderen we vaak onze meest kostbare momenten met familie en vrienden. Om daar met volle teugen van te kunnen genieten, kan een terrasoverkapping het verschil maken. Het biedt de nodige schaduw in de zomer, het houdt u droog in de herfst en het kan u verwarmen in de winter. Maar hoe kiest u een terrasoverkapping?

Wanneer u besloten heeft om een terrasoverkapping te plaatsen, komt u vroeg of laat voor een dilemma te staan: “welke aluminium terrasoverkapping is het meest geschikt voor mijn tuin?” De juiste keuze hangt af van uw voorkeur.

Voordelen van een aluminium terrasoverkapping

Een aluminium terrasoverkapping kan u in verschillende kleuren laten afwerken. Zo kan u de stijl van uw woning overnemen in de tuin. Aluminium is minder onderhevig aan weersomstandigheden. Zo zullen er niet snel barsten ontstaan door het krimpen en uitzetten bij koude en warme temperaturen. Daarom heeft aluminium weinig tot geen onderhoud nodig om zijn uitstraling te behouden. Dit maakt van aluminium een zeer praktische, maar toch esthetische optie.

Daarnaast kan u zelfs energie besparen dankzij een terrasoverkapping tegen uw gevel, met glazen schuifwanden die openen en sluiten. Als bufferzone houdt het de warmte buiten in de zomer en binnen in de winter.

Kwalitatief, praktisch, duurzaam EN esthetisch?

De ideale materiaalsoort is bij voorkeur kwalitatief, praktisch, duurzaam en esthetisch. Het goede nieuws is dat de gemiddelde hedendaagse terrasoverkapping voldoet aan deze eisen. Het nadeel is dat de verhoudingen verschillen. Is het praktische aspect belangrijk voor u? Dan moet u mogelijk inboeten aan het esthetische aspect, of omgekeerd. Met een aluminium terrasoverkapping bereikt u een mooi evenwicht tussen kwaliteit, onderhoudsvriendelijkheid en uitstraling.

Nood aan persoonlijk advies?

Voor de combinatie van goei materialen en goei advies, moet u bij Houbrechts zijn. Wij hebben een groot aanbod aan aluminium terrasoverkappingen in verschillende versies. Breng een bezoek aan onze showroom in Alken en we helpen u graag op weg. Om de juiste keuze te maken denken we met u mee in functie van uw budget, verwachtingen, ondergrond, vergunningen, enz.