Zelf een carport plaatsen

Op zoek naar een manier om uw auto te beschermen tegen alle weersomstandigheden? Een carport is de ideale oplossing. Met de juiste materialen en het juiste advies kan u gerust zelf een carport plaatsen. Maar voor u een carport kiest, is het belangrijk om enkele zaken voor te bereiden.

Wie voor het eerst een carport of een bijgebouw plaatst, kan zich best op voorhand goed informeren. Er gelden namelijk restricties op waar en hoe u de carport mag plaatsen. Locatie, ondergrond, afmetingen, vergunningen, enz. zijn enkele elementen die u best overloopt voor u een carport kiest, maar waar te beginnen?

Locatie locatie locatie

Om te beginnen is het belangrijk om een goede locatie te kiezen voor de carport. U kan uw carport in de tuin plaatsen, op de oprit of tegen een gevel. Natuurlijk is het handig om de carport zo dicht mogelijk bij de woning te plaatsen. Bij deze beslissing maakt het type ondergrond een groot verschil. Misschien wil u eerst een verharding plaatsen? Moet de ondergrond verhoogd of verlaagd worden? Of is het nog niet waterpas?

Meten is weten

Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe groot de carport moet worden. Hoeveel open ruimte heeft u voor een carport en hoe groot wil u dat de carport wordt? Tel zeker ook genoeg plaats naast de auto om in- en uit te stappen. Dit kan u makkelijk bepalen door de auto op te meten met de portieren geopend. Heeft u een dakkoffer of een fietsendrager voor op het dak? Voorzie dan genoeg extra ruimte in de hoogte. Naast auto’s kan u ook extra plaats voorzien voor fietsen, motors, steps, enz.

Goede afspraken maken goede vrienden

De kans is groot dat u bij de plaatsing van een carport in de buurt komt van de perceelsgrenzen. Maak daarom goede afspraken met de buren. Bij een vrijstaande carport bent u verplicht om 3 meter afstand te houden tussen de poten van de carport en de perceelsgrenzen. Bij een carport in de achtertuin moet u 2 meter vrijhouden. Wanneer u de limiet van 40 m² aan vrijstaande bijgebouwen overschrijdt, is ook een vergunning verplicht. Neem contact op met uw gemeente voor meer info over de nodige vergunningen.

Bekijk verschillende opstellingen in onze showroom

Heeft u graag een zicht op hoe het eindresultaat eruit kan zien? Dan nodigt Houbrechts u graag uit in onze showroom in Alken. We overlopen samen met u de opties en delen graag meer dan 50 jaar ervaring in afwerking in en rond uw huis.