Carport of garage: wat kies ik?

De winter is begonnen, wat een lastige ochtendroutine met zich meebrengt voor wie geen carport of garage heeft. Onderdak voor de auto heeft naast het vermijden van ijs op de ruiten ook nog andere voordelen. Wilt u uw wagen graag overdekt parkeren? Dan heeft u de keuze tussen een carport of garage. Maar wat zijn juist de voor- en nadelen? 

In België is het gelukkig perfect mogelijk om een wagen buiten te parkeren zonder overdekking, maar voor wie plaats heeft voor een carport of een garage is de keuze snel gemaakt. Geen ijs krabben wanneer het vriest in de winter, geen schade door hagel, een droge plaats om uit de auto te stappen en om thuis te komen, enz. Er zijn echter nog enkele verschillen tussen een garage en een carport. We zetten ze hieronder op een rijtje.

De voordelen van een garage

Het grote voordeel van een garage is de volledige bescherming van uw wagen. Een garage kan u volledig afsluiten tussen vier muren. Zo kan u niet enkel dieven, maar ook marters en katten voorkomen om schade aan uw wagen te veroorzaken. Daarnaast kan een ruime garage ook plaats bieden aan fietsen, tuingereedschap, werkmateriaal, enz.

De voordelen van een carport

Tegenwoordig worden alsmaar meer woningen gebouwd zonder garage. Het alternatief is vaak een carport of een uitsparing van het gelijkvloers van de woning, zodat de auto alsnog onder een overkapping staat. Niet iedereen heeft namelijk nood aan een volledig omsloten ruimte als parkeerplaats. In veel gevallen is een dak de voornaamste oplossing. Een carport biedt bescherming tegen verschillende soorten weersomstandigheden en tegen andere invloeden van buitenaf, zoals vogeluitwerpselen of vallende takken en dakpannen bij een storm. Terwijl staan vocht en roestvorming buitenspel omdat de wagen in de buitenlucht staat. In tegenstelling tot bij een garage.

Ook fietsen kunnen een plaatsje krijgen onder een grote carport. Tenslotte is een carport geschikt voor kleinere parkeerplaatsen. Wie toch graag een afgesloten ruimte heeft, kan een carport perfect combineren met een kleine opbergplaats. Dit alles maakt van een carport een geschikte oplossing voor elk budget.

Op zoek naar een carport?

Bij Houbrechts bieden we carports aan in verschillende soorten. In onze showroom in Alken staan verschillende soorten carports opgesteld. Daarnaast helpen onze specialisten u graag op weg met persoonlijk advies. Ook na verkoop kan u steeds bij ons terecht voor onderhoud of herstellingen.

Bekijk onze realisaties en breng een bezoek aan onze showroom voor meer info.