De prijs van een terrasoverkapping: beïnvloedende factoren

Benieuwd welke factoren de prijs van uw terrasoverkapping bepalen? Of u nu droomt van een budgetvriendelijke oplossing of een luxueuze toevoeging aan uw woning, er zijn verschillende keuzes die de uiteindelijke prijs van uw overkapping bepalen. Ontdek ze in dit artikel.

 

1. Materialen

De materialen die u kiest voor uw terrasoverkapping hebben een grote invloed op de uiteindelijke kost ervan. In de meeste gevallen kunt u kiezen tussen hardhout of aluminium. Bij Houbrechts bieden we enkel overkappingen in aluminium aan; een materiaal met een lange levensduur en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

2. Grootte en afmetingen

De omvang van de terrasoverkapping speelt ook een grote rol op de prijs. Hoe groter uw terrasoverkappingis, hoe meer materiaal het vergt en hoe meer de overkapping zal kosten. Weeg op voorhand dus af hoeveel ruimte u ter beschikking heeft of hoe groot uw huidig terras is.

3. Zelf plaatsen vs. laten plaatsen

Een andere overweging is of u ervoor kiest om de terrasoverkapping zelf te plaatsen of dit over te laten aan professionals. Bij Houbrechts zorgen we voor goe materiaal en goe advies zodat u zelf vlot aan de slag kan met de bouw van uw overkapping. Als u de bouw liever aan experts overlaat, staat ons team klaar om u volledig te ontzorgen tegen een kleine meerprijs.

4. Extra opties

Naast de basisstructuur kan u ervoor kiezen om bijvoorbeeld verlichting toe te voegen aan uw overkapping, wat de prijs ervan ook zal beïnvloeden.

Kom langs en kies uw ideale terrasoverkapping uit

Bij Houbrechts helpen we u graag bij het vinden van de perfecte terrasoverkapping voor uw budget en behoeften. Kom langs in onze showroom om al onze terrasoverkappingen te ontdekken. Neem ook zeker een foto mee van de plek waar u uw terrasoverkapping wilt plaatsen, zodat wij u advies op maat kunnen geven. Tot snel!