Goe-het-zelver in actie: Johan vertelt over zijn multifunctioneel tuinhuis

Bij Houbrechts zijn we trots op onze tevreden klanten en hun indrukwekkende projecten. Een van die tevreden klanten is Johan. Hij legt momenteel de laatste hand aan een multifunctioneel tuinhuis met de materialen van Houbrechts. Laat u inspireren door zijn verhaal en ontdek hoe we helpen om ieder project tot een succes te maken.

We noemen het een tuinhuis, maar eigenlijk is het meer dan dat. Johan zijn zelfbouwconstructie bestaat uit verschillende delen: een garage voor fietsen, een werkhuisje voor schrijnwerk en timmerwerk, en zelfs een verwarmde zwemkuip. Dankzij het goei advies en het goei materiaal van Houbrechts, in combinatie met zijn ervaring met houtbewerking, kon Johan dit multifunctionele bouwwerk realiseren.

Goei advies

Vanwege zijn achtergrond als schrijnwerker, meubelmaker en klusjesman is Johan geen onbekende in de bouw, maar hij stond open voor goei advies. Hier kwam de persoonlijke aanpak van Houbrechts goed van pas.

“Ik wist al veel, maar Houbrechts heeft goede raad gegeven. De technieken van vroeger zijn toch wel veranderd ten opzichte van nu. Zij hebben me op dingen gewezen die anders voor problemen konden zorgen. Een concreet voorbeeld: aanvankelijk was ik van plan om mijn houten kaderwerk op mijn betonnen dek te zetten. Houbrechts gaf me de suggestie om eerst PVC kepers onder mijn houten kaderwerk te zetten. Kepers van PVC rotten namelijk niet, wat ideaal is voor een constructie die aan slagregen blootgesteld kan worden.”

Van probleem naar oplossing

Tijdens het project stuitte Johan op enkele uitdagingen. “Het storten van beton op een snikhete dag leidde bijvoorbeeld tot een bobbelig dek. Houbrechts bood echter de nodige ondersteuning om dit probleem aan te pakken. De expertise die je verwacht van mensen die er iedere dag mee bezig zijn, die zag ik bij Houbrechts.”

Goei materiaal

Johan was bijzonder tevreden over de manier waarop de zware en grote materialen aan huis werden geleverd. “De chauffeur van Houbrechts heeft echt zijn best gedaan bij de levering. Hij heeft moeilijke manoeuvres gedaan met de kraan om het materiaal op de juiste plaats te brengen, zodat het betondek vrij was en ik daar onmiddellijk kon beginnen bouwen.”

“Als iemand materiaal zoekt, zal ik altijd rap zeggen ‘ga maar bij Houbrechts’. Ze kwamen hun afspraken na en kwamen op tijd leveren, zodat ik op tijd naar mijn werk kon.”

Tevreden met het resultaat

Johan’s tuinhuis is bijna voltooid en het resultaat mag er alvast zijn. Met een oppervlakte van 36 vierkante meter is het praktisch een ‘tiny house’. Johan is trots op wat hij heeft neergezet en hoopt binnen twee maanden de laatste hand te leggen aan de afwerking.

Bouw ook uw eigen tuinhuis

We zijn verheugd dat we Johan hebben kunnen ondersteunen bij zijn project. Zijn positieve ervaringen en prachtige tuinhuis zijn een goe voorbeeld van wat mogelijk is met goe materiaal en goe advies.

Bent u geïnspireerd door Johan’s verhaal? Breng een bezoek aan onze showroom voor al uw bouwmaterialen en deskundig advies. Wij helpen u graag om uw project tot een succesvol einde te brengen!