Plan nu je veranda

De klassieke veranda: eenvoudig maar betaalbaar

Wil u volgend voorjaar genieten van een prachtige veranda? Dan is het hoog tijd om uw plannen in gang te zetten. De bouw van een veranda omvat verschillende stappen, elk met wachttijden en keuzes om te maken. We helpen u alvast op weg met onderstaand stappenplan.

1. Vergunningen voor een veranda

Overschrijdt u de grens van in totaal 40 vierkante meter aangebouwde bijgebouwen aan uw woning, dan volstaat de meldingsplicht niet en heeft u een vergunning nodig. Het aanvragen en verkrijgen van vergunningen kan vaak meer tijd in beslag nemen dan verwacht. Het is belangrijk om dit proces op tijd te starten zodat alles wettelijk in orde is voordat de daadwerkelijke bouw begint.

2. Funderingswerken: de stabiele basis

Zodra de vergunningen zijn verkregen, moet u rekening houden met de beschikbaarheid van aannemers voor de funderingswerken. Deze fase is essentieel voor een stabiele basis en kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de drukte bij de gekozen aannemer.

3. Plaatsen van blauwe steen

De plaatsing van de blauwe steen is een visueel aantrekkelijke stap die de basis legt voor de verdere constructie. Het is belangrijk om deze stap in uw planning op te nemen.

4. Opmeten en kiezen

Pas nadat de funderingswerken zijn voltooid en de blauwe steen werd geplaatst, kan het opmeten voor de veranda plaatsvinden. Dit is een kritieke stap om ervoor te zorgen dat de veranda perfect past binnen de beschikbare ruimte en aan al uw verwachtingen voldoet.

5. Kies de veranda van uw dromen

Nu begint het betere werk: uw veranda kiezen. In onze showroom kan u een toonzaalmodel ontdekken. Neem uw opmetingen en plan of schets zeker mee bij uw bezoek aan onze showroom. Ons team zoekt samen met u de veranda van uw dromen, die perfect past binnen uw mogelijkheden.

De wachttijd bij de fabrikant van de aluminium constructie kan variëren, afhankelijk van het seizoen en de drukte. Vroegtijdige planning geeft de fabrikant de nodige tijd om goei materialen te leveren. Steekt u graag zelf de handen uit de mouwen? Dan helpen we u met veel plezier en goei advies op weg. Zo niet, kan u beroep doen op een professionele plaatsing door ons team.

Door nu te beginnen, kan u anticiperen op al deze stappen en wachttijden, waardoor u tijdig kan genieten van uw droomveranda in het voorjaar. Plan zeker de nodige marge in. Niet alleen voor uw gemoedsrust, want zo bent u ook zeker dat alles soepel verloopt. Kies voor een goei veranda van Houbrechts, en maak van uw huis een plek waar u het hele jaar door kan genieten.