Goe-het-zelver in actie: Ivan vertelt trots over zijn ‘Hofhuis’, omheining en houthokken

Steek je graag de handen uit de mouwen voor projecten in je tuin? Laat je inspireren door het verhaal van onze klant Ivan V. Hij komt regelmatig bij ons langs voor goe materiaal en goe advies voor zijn goe-het-zelf-projecten. Intussen creëerde hij onder andere ‘Het Hofhuis’, een plek waar vrienden en familie samenkomen in de tuin. Ontdek meer over de creaties van Ivan in dit artikel.

Houbrechts: al 10 jaar dé partner voor GHZ-projecten

“Ik ben al meer dan 10 jaar klant bij Houbrechts. Ze bieden alles wat ik nodig heb om mijn tuin naar een hoger niveau te tillen. Ik haal er voornamelijk hout of andere materialen, om er zelf iets mee te maken. Sommige projecten doe ik zelf, voor anderen schakel ik hulp in.”

‘Het Hofhuis’: carports omgevormd tot een gezellig bijgebouw

“Mijn indrukwekkendste project is wat wij ‘Het Hofhuis’ noemen. Dit is een soort bijgebouw dat ik bouwde, samen met mijn broer en een vriend. We kochten bij Houbrechts twee carports, plaatsten ze naast elkaar en gaven ze vorm met dakpanplaten, interieurpanelen en buitengevelbekleding. We vonden alles wat nodig was om dit project te realiseren bij Houbrechts.”

“Intussen staat er ook een keukentje, barbecue, vaatwasmachine, koelkast en pizzaoven in. Het is de ideale plek om tijd door te brengen met vrienden en familie tijdens het voorjaar. Mijn kleinzoon is erin groot geworden. Het gebouw heeft dus echt sentimentele waarde gekregen doorheen de jaren.”

“Naast Het Hofhuis plaatsten we nog een houten omheining die we ook bij Houbrechts kochten.”

 

30 meter aan houthokken met dak

“Langs de rand van onze tuin bouwde ik een opslagplaats voor hout, met materialen van Houbrechts. Ik plaatste meerdere houthokken naast elkaar, zo’n 30 meter in lengte. Tussen de hokken zette ik tuinschermen van pvc. Vervolgens legde ik dakpanpanelen op de constructie om het hout het hele jaar door zo goed mogelijk te beschermen.”

Goe materiaal & goe advies

“Ik ben heel tevreden over het materiaal dat ik koop bij Houbrechts. Ze bieden alle materialen aan die ik nodig heb voor mijn projecten. Het materiaal is kwalitatief en gaat lang mee. ‘Het Hofhuis’ gaat al heel wat jaren mee en is nog steeds in goede staat.”

“Daarnaast krijg ik altijd goed advies van de verkopers bij Houbrechts. Toen we ‘Het Hofhuis’ hadden uitgetekend en het hout geleverd werd, wisten we eerst niet goed hoe eraan te beginnen. Zeker omdat het om een zware constructie ging. We vroegen advies aan Houbrechts en konden vervolgens vlot aan de slag.”

Trots op de realisaties

“Ik ben trots op de projecten die ik gerealiseerd heb in samenwerking met Houbrechts. De verkopers bij Houbrechts weten waarover ze praten, hanteren een persoonlijke aanpak en de levertijden worden altijd goed gerespecteerd. Mocht ik in de toekomst nog ideeën hebben voor nieuwe projecten, ga ik zeker nog eens aankloppen bij Houbrechts.”

Ga aan de slag met jouw volgende project

Heb je ideeën opgedaan voor jouw volgende goe-het-zelf-project? Kom langs in onze showroom voor goe materiaal en goe advies. Tot snel!