Goe-het-zelver in actie: Joris vertelt over de bouw van zijn tuinhuis

Ben je van plan om te bouwen of te renoveren? Of een tuinhuis plaatsen in je tuin? Laat je inspireren door het verhaal van Joris C. Lees in dit artikel over zijn ervaringen met de bouw van zijn nieuwe tuinhuis, van concept tot het afgewerkte resultaat.

Nieuw tuinhuis op maat van de nieuwe tuin

“Ik ben 42 jaar en woon in Kuringen met mijn vriendin Ines, onze dochter en plusdochter. In juli 2023 verhuisden we naar onze nieuwbouwwoning. Voor we hier kwamen wonen, stond er al een klein tuinhuis op de grond. Aangezien we een samengesteld gezin zijn, hebben we veel spullen en dus ook veel opbergruimte nodig (lacht).”

“We gingen dus op zoek naar een tuinhuis waar we onze fietsen, tuingereedschap en speelgoed van de kinderen in konden opbergen. Eerst opteerden we voor een kant-en-klare oplossing, maar al snel bleek dat we niet direct ons ding vonden. Veel tuinhuizen waren te duur en hadden niet de juiste afmetingen.”

Houbrechts als ideale partner

“Mijn vader was bekend met Houbrechts en had ons aangeraden om bij hen aan te kloppen. Zij boden ons de mogelijkheid om op maat te werken en het bouwproces zelf in handen te nemen. Ik ben zelf redelijk handig, maar geen vakman. Een handige vader en schoonvader waren mooi meegenomen (lacht).”

Efficiënt bouwproces

“Begin juli werden de materialen tijdig geleverd, nog voor het bouwverlof, zodat alles afgerond was voor onze verhuisdag. Ideaal dus! We gingen aan de slag en op een weekje tijd stond de ruwe structuur er al. Intussen hebben we nog afgewerkt met houtwanden, aluminium profielen en elektriciteitswerken.”

Goei materiaal

“Het materiaal voor het tuinhuis was helemaal in orde. We kozen, uit de enorme waaier aan gevelbekleding, zelf de materialen die we gebruikten, op basis van de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het tuinhuis werd een houten structuur, met langs de buitenkant een soort kunststof met een houtlook.”

Goei advies

“Ik ben tijdens het bouwproces meerdere keren langs geweest bij Houbrechts om extra materiaal op te halen en inspiratie op te doen. In de showroom staan concrete voorbeelden van hoe je het best aanpakt. De medewerkers waren altijd bereid om te helpen en goede antwoorden te bieden op mijn vragen.”

Tevredenheid over het resultaat

“We zijn heel tevreden met ons mooie tuinhuis! Ook over de service van Houbrechts:

  • Ze kwamen hun belofte qua levering na.
  • Ze gaven goed advies.
  • De uitleg was verstaanbaar voor iemand die niet veel technische kennis heeft.
  • De voorbeelden in de showroom waren heel handig.
  • Het personeel was altijd vriendelijk.

Wij komen zeker terug!”

Bouw ook jouw eigen tuinhuis

Ben je net zoals Joris op zoek naar een tuinhuis op maat van jouw tuin en jouw wensen? Kom langs in onze showroom om inspiratie op te doen en advies te krijgen van onze experten. Tot snel!